You are here

ABP

Op 14 maart staken scholieren voor het klimaat. De dag erna zullen docenten staken voor het onderwijs. 

Maar de pensioengelden van de docenten dragen direct bij aan het klimaatprobleem en milieuvervuiling! Het pensioenfonds waar docenten automatisch hun pensioen opbouwen, ABP, investeert ontzettend veel geld in fossiele energiebedrijven, waaronder ENGIE. ENGIE is onder andere de eigenaar van de kolencentrale op de Maasvlakte en de kerncentrales met scheurtjes Doel en Tihange net over de Nederlandse grens. Daarom roepen wij op tot solidariteit tussen de generaties en zowel de jongeren als de docenten op om het ABP te vragen niet meer in ENGIE te investeren. 

Vereniging Stop Tihange Nederland, ABP Fossielvrij en WISE Nederland

Meer informatie over de problemen met ENGIE en de investeringen van het ABP vind je in het rapport: ABP en ENGIE

Vul je naam en e-mailadres in en stuur dit bericht naar het ABP: 


Geacht bestuur van het ABP,

Verpest u de toekomst van de deelnemers in uw pensioenfonds? ABP investeerde in 2017 10,9 miljard euro in fossiele energiebedrijven. Honderden miljoenen daarvan gingen naar ENGIE.

ENGIE heeft in 2016 nog een kolencentrale geopend op de Maasvlakte. Daarnaast is ENGIE de uitbater van de kerncentrales met scheurtjes in de reactorvaten in Doel en Tihange. Deze kernreactoren staan vlak over de Nederlandse grens en als er iets misgaat zullen honderdduizenden mensen moeten evacueren. Het zou uw pensioenfonds sieren als u een duidelijk signaal geeft en niet meer investeert in dit bedrijf wat onnodige milieu- en klimaatrisico´s neemt.

Laat de toekomst van de huidige werkenden de toekomst van de jongste generatie niet verpesten. Stop met investeren in ENGIE!

Met vriendelijke groet,