You are here

Ga weg bij Nuon, Essent, Delta en Atoomstroom - Groen krijgt Poen!

Submitted by Beheerder on Sun, 30/08/2015 - 13:31

Wie tussen 1 en 3 september weggaat bij Nuon, Essent, Delta of Atoomstroom maakt kans op een extra beloning door WISE van €100,- . Met de prijzenactie ‘Groen krijgt Poen’ willen we onderstrepen dat het de hoogste tijd is om de overstap naar een écht groene energieleverancier te maken. Door tegelijk de prijzen van de groene alternatieven op een rij te zetten in de eigen online vergelijker maakt WISE het nu wel héél makkelijk om de overstap te maken. De slapende consument moet wakker worden.

Afgelopen week werd bekend dat er in Nederland nog nooit eerder zo veel kolen zijn verstookt als in de afgelopen vijf maanden. Met als gevolg een grote toename van de COuitstoot. WISE organiseert daarom van 1 t/m 3 september deze protestactie waarmee ze mensen over wil halen om weg te gaan bij energiebedrijven die tot over hun oren in fossiele brandstoffen en kernenergie zitten.

Volgens gegevens van statistiekbureau CBS is er in het eerste kwartaal van 2015 8,1 procent meer CO2 uitgestoten dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Gecorrigeerd voor de relatief lage temperaturen in het eerste kwartaal is de CO-uitstoot met 3,8 procent gestegen. Peer de Rijk, directeur van WISE: "Dit is onacceptabel voor een rijk land als Nederland. We kunnen niet langer toekijken en de fossiele energiebedrijven hun gang laten gaan. Iedereen moet nu in actie komen om klimaatverandering en milieuvervuiling tegen te gaan. Stap één is simpel: Stap over naar een écht groene energieleverancier! Zo laat je zien dat je klaar bent met kolen en atoom.”

Wie de overstap maakt van één van de bovengenoemde vervuilers naar een bedrijf als bijvoorbeeld Pure Energie, Huismerk Energie, Qurrent of Greenchoice stoot jaarlijks tot vier ton COminder uit. Te weinig mensen doen dat, terwijl het makkelijk kan. Markus Schmid, campagneleider groene stroom bij WISE: "Overstappen is heel simpel geworden en het is uitgesloten dat je daarbij in het donker komt te zitten. De Autoriteit Consument en Markt heeft het onderzocht: 96 % van de mensen die in 2014 wisselden van energieleverancier waren helemaal tevreden over de overstap". Echt groene stroom bij een groene aanbieder is ook helemaal niet duurder. Schmid: "WISE onderhoudt zelf een eigen eerlijke energievergelijker en volgt de prijsontwikkelingen daarom nauwgezet. Het blijkt dat de allergroenste stroomleveranciers zeer concurrerend zijn."

De grote fossiele energiebedrijven beheersen nog steeds de markt. Met de actie “Groen krijgt Poen” wil WISE mensen een zetje geven om eindelijk die overstap van een zeer grijze naar een zeer groene energieleverancier te maken. De actie loopt van 1 t/m 3 september.

Naar de actiepagina