You are here

Anode Energie

Anode is eigenlijk opgesplitst in twee bedrijven en heeft ook twee leveringsvergunningen. De Holding waaronder de verschillende activiteiten vallen heet ‘Holding 3274’. Op deze pagina vindt je informatie over de entiteit Anode particulieren (beschermde gebruikers). De leveringsvergunning van dit bedrijf staat op de naam van 'Kleinverbruik der Nederlanden'. Kijk hier voor het zakelijke leveringsbedrijf van Anode.

Rapportcijfer

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Anode wordt in 2017 beoordeeld met een 4,1 en hoort dus bij de grootste vervuilers onder de stroomleveranciers.

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaalt door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ weegt hierbij zwaar; deze is voor 75% bepalend is voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer worden bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. De levering is ook weinig duurzaam en is voor 100% fossiel. De score in dit onderdeel is 3,6. Een betere score in dit onderzoek kan deze stroomleverancier verkrijgen door wind en zon direct bij de producenten (bij de bron) in te kopen in plaats van grijze handelsmix. Verder zou de score ook verbeterd kunnen worden door meer groene stroom in de leveringsmix op te nemen."

Meer info

In december 2015 heeft Anode stroomleverancier KAS Energie overgenomen.

Stroometiket

Hieronder vind je het stroometiket van Anode. In het historische verloop valt op dat de leveringsmix van het jaar 2014 aleen windenergie bevatte. Nader onderzoek doet vermoeden dat de leveringsmix van Anode in dat jaar foutief werd opgegeven door Anode. Alleen het particuliere en klein zakelijke deel werd meegenomen, het (veel grotere) grootzakelijke deel van de levering heeft Anode toen niet opgegeven. Dat deel betreft vooral grijze stroom. De ACM werd hierover in 2015 ingelicht, maar deed naar ons weten niets.

Legenda