You are here

Anode zakelijk

Anode is eigenlijk opgesplitst in twee bedrijven en heeft ook twee leveringsvergunningen. De Holding waaronder de verschillende activiteiten vallen heet ‘Holding 3274’. Op deze pagina vindt je informatie over de entiteit Anode zakelijk (onbeschermde gebruikers). De leveringsvergunning van dit bedrijf staat op de naam van 'Energie I&V'. Kijk hier voor de consumententak van Anode.

Rapportcijfer

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. De zakelijke tak van van Anode werd in 2019 op duurzaamheid beoordeeld met een 2,7; Anode hoort hiermee bij de minst duurzame stroomleveranciers van Nederland.

2018 2019
2,8 2,7

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 2,6. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 daalt dit deelcijfer met 0,4 punten.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektrici­teit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind­ en zonne­energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Stroometiket

Let op: Voor de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een 3 als beoordeling. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore. Het stroometiket geeft dus soms een vertekend beeld van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is en hoe zij scoren op onze duurzaamheidsranking. Hieronder vindt je het actuele stroometiket van Anode zakelijk.

Legenda