You are here

Budget Energie

Rapportcijfers

Budget Energie werd in oktober 2017 op duurzaamheid beoordeeld met een 5,7. En dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2013 2014 2015 2016 2017
4,6 4,7 5,2 5,9 5,7

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaalt door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ weegt hierbij zwaar; deze is voor 75% bepalend is voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer worden bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. De levering bestaat voor 47% uit wind en voor 53% uit zonne-energie. De score in dit onderdeel is 10.

Een betere score in dit onderzoek kan Budget Energie verkrijgen door stroom uit wind en zon direct bij de producenten (bij de bron) in te kopen in plaats van de grotendeels grijze handelsmix die in 2016 werd ingekocht."

Meer info

Budget Energie B.V. valt onder de Nuts Groep B.V dat wederom (sinds maart 2017) voor 50% in eigendom van investeringsmaatschappij Waterland Private Equity is. Sjef Peeraer is de oprichter van Nuts Groep.

  • WISE raadt iedereen aan om snel over te stappen naar een écht groene stroomleverancier!

Stroometiket

Het bedrijf fungeert als handelshuis voor elektriciteit welke tot 2014 grotendeels werd vergroend met certificaten (GvO's) uit (Noorse) waterkracht. In 2015 treedt een opmerkelijke wijziging op: Budget Energie stapt compleet over op Italiaanse zon en Nederlandse wind en wil zich voortaan profileren als 'groene prijsvechter'. Wij denken dat deze wijziging alles te maken heeft met het feit dat vergroenen met 'waardeloze' waterkracht GvO's een slechte naam heeft gekregen. Zijn we als milieuorganisatie nu gelijk heel enthousiast over deze opmerkelijke stap van Budget Energie? Dat valt nog te bezien. De Italiaanse zon wordt natuurlijk ook gerealiseerd d.m.v. GvO's, en deze zijn vooralsnog ook zeer goedkoop te verkrijgen.

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda