You are here

Delta

Rapportcijfers onderzoek duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers:

2012 2013 2014 2015 2016
3,5 3,8 3,3 4,4 3,7

Dit bedrijf werd in 2016 op duurzaamheid beoordeeld met een 3,7 en hoorde bij de meest vervuilende energiebedrijven van Nederland.

Delta NV was tot maart 2017 voor 70% eigenaar van de kerncentrale Borssele (Essent de overige 30%). Toen werd flink gereorganiseerd en ontstonden er twee nieuwe bedrijven:

  1. Het Zweedse investmentfonds EQT nam de particuliere klanten over en verzorgt sindsdien de energielevering aan de voornamelijk Zeeuwse klanten. De merknaam Delta wordt hiervoor aangehouden.
  2. De kerncentrale en andere productiefaciliteiten zijn ondergebracht in het bedrijf PZEM dat zich richt op productie, handel en levering op de (groot)zakelijke markt.

Delta is nu in feite een handelshuis geworden: het koopt grijze stroom in op de groothandel en verkoopt deze gecombineerd met GvO's (groene stroom certificaten) door aan haar klanten. Deze praktijk draagt weinig of niets bij aan de vergroening van de Nederlandse energievoorziening. We raden daarom aan om snel over te stappen naar een écht duurzaame stroomleverancier.

Hieronder vind je het actuele stroometiket van Delta.

Legenda