You are here

Eneco

Rapportcijfers

Eneco werd in oktober 2017 op duurzaamheid beoordeeld met een 7,9. Dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2012 2013 2014 2015 2016 2017
6,5 6,9 6,8 6,6 7,0 7,9

Uit het rapport

"Eneco kreeg voor alle bedrijfsonderdelen goede scores. Het bedrijfsonderdeel productie, dat in grote mate bepalend is voor de score van deze leverancier, werd beoordeeld met een 8,1. Eneco produceert veel stroom met relatief schone gascentrales (met WKK) en windenergie. Maar opvallend was dit jaar vooral de vooruitgang in het onderdeel investeringen. Eneco investeerde flink in schone windenergie en scoorde in dit onderdeel een 7,5. Om verder door te stijgen zou Eneco bij de inkoop het resterende deel handelsmix moeten afbouwen en vervangen door PPA’s met duurzame bronnen, of zijn eigen duurzame productie moeten vergroten."

Meer info

Eneco is met 2,2 miljoen klanten (in NL en België) de 3e grootste energieleverancier van Nederland, na Essent en Nuon. Tot Eneco behoort ook de stroomleverancier Oxxio. Daarnaast heeft Eneco 30% van de aandelen van Greenchoice in bezit.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda