You are here

Fenor

Rapportcijfers

Fenor werd in oktober 2017 op duurzaamheid beoordeeld met een 5,4. En dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2015 2016 2017
5,9 5,5 5,4

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaald door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. Voor de levering krijgt Fenor een 8,8; deze bestaat voor 47,7% uit stroom uit biomassa, 35,8% wind en 16,5% waterkracht. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix in te kopen zouden er PPA’s voor duurzame elektriciteit afgesloten moeten worden."

Meer info

FENOR is landelijk actief als energieleverancier maar lijkt vooral in Friesland bekendheid te genieten. FENOR levert aan al haar klanten duurzaam opgewekte elektriciteit. Opmerkelijk: Waar het stroometiket in 2013 nog bijna volledig uit sjoemelstroom bestond, is vanaf 2014 te zien dat er vooral windenergie wordt verkocht. Fenor licht nader toe dat deze windenergie voor het jaar 2015 bijna volledig afkomstig was uit Nederland. Ook de biomassa is van Nederlandse oorsprong.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda