You are here

Gazprom

Cijfer stroomranking

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Gazprom wordt in 2019 beoordeeld en scoort een 2,1. 

2018 2019
2,1 2,1

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Voor de investeringen krijgt Gazprom (zakelijk) het cijfer 1,1. Dit cijfer is voor 33% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 50% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 2,4. Dit cijfer is voor 17% bepalend voor de eindscore.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou vooral het investeringsbeleid van Gazprom moeten vergroenen. Ook zou het bedrijf haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Daarnaast zou de score verbeterd kunnen worden door meer zon- en windenergie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Meer info

Gazprom levert uitsluitend stroom en gas aan zakelijke klanten. Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf.
Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket en de grafiek hierondder te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor een klein deel bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Voor energieleveranciers die veel (des)investeren is dit nog veel kleiner, soms maar 1%. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is.

Legenda