You are here

Hezelaer Energie

Rapportcijfers volgens het onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers:

2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
5,1 5,4 5,1 6,4 niet beoordeeld 4,1 3,6

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 6,2. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix

Meer info

Hezelaer Energie is een energieleverancier die zich profileert als prijsvechter in de zakelijke markt. In 2015 maakt het bedrijf een opmerkelijke switch: waar het grootste deel van de geleverde elektriciteit in 2014 nog afkomstig was van gascentrales, krijgt wind (uit Nederlandse windparken) ineens de wind mee. Hezelaer is inmiddels ook mede-eigenaar van drie windmolens op Hazeldonk.

Het stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.
Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor een klein deel bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Voor energieleveranciers die veel (des)investeren is dit nog veel kleiner, soms maar 1%. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is.

 

Legenda