You are here

Nieuw-Hollands Energiebedrijf

Rapportcijfer

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Nieuw-Hollands energiebedrijf wordt in 2017 voor het eerst beoordeeld en scoort een 5,7.

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaald door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. Nieuw-Hollands energiebedrijf levert voor 100% windenergie. Daarom krijgt het bedrijf voor dit onderdeel een 10. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden."

Stroometiket

In 2017 publiceert het bedrijf voor het eerst onderstaand stroometiket waaruit blijkt dat er Nederlandse windenergie wordt geleverd. 

Legenda