You are here

NieuweStroom

Rapportcijfer

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. NieuweStroom wordt in 2017 beoordeeld met een 4,3 en hoort dus bij de grootste vervuilers onder de stroomleveranciers. In 2016 was de score nog 5.

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaald door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. NieuweStroom levert voor 91% elektriciteit uit fossiele en nucleaire bronnen. Daarom krijgt het bedrijf voor dit onderdeel ook een 4,3. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score ook verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie in de leveringsmix op te nemen."

Meer info

NieuweStroom is in 2013 gestart met het leveren van elektriciteit. Het bedrijf levert geen gas en probeert zich te onderscheiden door variabele prijzen die direct gelinkt zijn aan de prijzen van de stroombeurs APX. NieuweStroom beweert dat klanten op die manier gestimuleerd worden om minder stroom te gebruiken.

Stroometiket

Met onderstaand stroometiket profileert Nieuwestroom zich helaas als een zeer vervuilende stroomaanbieder. 

 

Legenda