You are here

om | nieuwe energie

Rapportcijfers

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. Om | nieuwe energie werd in november 2019 op duurzaamheid beoordeeld met een 10. Hiermee behoort het bedrijf tot de meest duurzame energieleveranciers van Nederland.

2015 2016 2017 2018 2019
10 10 10 10 10

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 10. Dit cijfer is voor 79% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 blijft dit cijfer gelijk.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 9,9.Dit cijfer is voor 21% bepalend voor de eindscore.
     
  • Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier via de WISE groene energievergelijker!

Meer info

om | nieuwe energie is een overkoepelende coöpera­tie van en voor lokale duurzame energiecoöperaties. Het bedrijf verkoopt stroom voor en door tientallen aangesloten lokale energiecoöperaties zoals bijvoorbeeld Texel Energie, Amsterdam Energie, Tegenstroom en Peel Energie.

Om is sinds 2017 de nieuwe naam van de Duurzame Energie Unie. Het is een 'shared service centre' dat in 2014 werd opgericht om de duurzame ambities van lokale duurzame (burger-)initiatieven te ondersteunen en te versnellen. De initiatiefnemers waren Texel Energie, Windunie en Stichting Urgenda. om is een coöperatie die andere aangesloten organisaties bij allerlei zaken helpt. Zo kan om bijvoorbeeld ook als energieleverancier fungeren voor de aangesloten leden. Gas en stroom kun je als klant afnemen via deze leden van om, o.a. Amsterdam Energie, Texel Energie en Windunie. Het lokale initiatief is ook het aanspreekpunt bij jou in de buurt. Door energie bij een lokaal bedrijf af te nemen steun je lokale duurzame energie opwekking en blijft jouw geld in de regio. De stroom die via om wordt geleverd is voor 100 % afkomstig uit Nederland.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van om. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda