You are here

Powerpeers

Rapportcijfer

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Powerpeers wordt in 2017 voor het eerst beoordeeld en scoort een 9.

Uit het rapport

"Het innovatieve bedrijfsmodel van Powerpeers is gericht op het peer-to-peer leveren van duurzame energie. Huishoudens kunnen onderling bijvoorbeeld zonnestroom uitruilen. Dit vormt echter tot nu toe slechts een klein deel van de stroomlevering van Powerpeers. De score van dit bedrijf wordt voor 73% bepaald door de prestaties in het onderdeel inkoop. Het merendeel (56%) van de inkoop is windenergie die direct bij de producenten wordt ingekocht. Hiervoor krijgt Powerpeers het cijfer 8,8. In het onderdeel levering scoort Powerpeers een 10; dit is te danken aan een stroommix bestaande uit 89% windenergie, 9% zonne-energie en 1,8 % waterkracht. In het onderdeel investeringen scoort Powerpeers slecht: een 3,6. Powerpeers is een dochteronderneming van Nuon en krijgt daarom op dit onderdeel de score van Nuon toegewezen. Doordat dit onderdeel slechts voor 3% de score bepaalt, trekt dit de totaalscore nauwelijks omlaag."

Meer info

Powerpeers is 100% dochter van N.V. Nuon Sales, dat 100% dochter is van N.V. Nuon Energy, dat weer 100% dochter is van Vattenfall AB Benelux Branch. De oprichters begonnen in 2014 een netwerk te bouwen waarmee alle (particuliere) opwekkers van duurzame energie zoals bijvoorbeeld eigenaren van zonnepanelen verbonden kunnen worden aan iedereen die groene stroom wil afnemen. Je kiest bij powerpeers zelf van welke opwekkers je groene stroom wilt afnemen. Alle windenergie, zonne-energie en waterenergie wordt in Nederland opgewekt. Je kunt zelf opgewekte stroom delen als je deze zelf op dat moment niet nodig hebt én tegelijk iemand anders van powerpeers op datzelfde moment wél energie nodig heeft. Powerpeers koppelt dit administratief aan elkaar en regelt de financiële verwerking.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van Powerpeers.

 

Legenda