You are here

Powerpeers

Rapportcijfer

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. Powerpeers werd in november 2019 op duurzaamheid beoordeeld met een 9,9. Hiermee behoort het bedrijf tot de meest duurzame energieleveranciers van Nederland.

2018 2019
9,4 9,9

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Voor de investeringen krijgt Powerpeers het cijfer 9,7. Powerpeers wordt hierbij mede beoordeeld aan de hand van het investeringscijfer van moederconcern Vattenfall. Dit cijfer is voor 33% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 stijgt dit deelcijfer met 1,0 punten.
  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 10. Dit cijfer is voor 53% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 9,9. Dit cijfer is voor 14% bepalend voor de eindscore.

Powerpeers is een platform waarop huishoudens met eigen opwekvermogen stroom kunnen leveren aan andere huishoudens. Klanten krijgen bij Powerpeers alleen stroom van de gekozen duurzame bronnen als deze op datzelfde moment ook daad­werkelijk stroom produceren. Daarbij koopt Power­peers zowel voor alle geleverde als ook voor de ontvangen stroom garanties van oorsprong waardoor er meer garanties worden ingekocht dan noodzakelijk is om de stroom groen te mogen noemen.

Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier via de WISE groene energievergelijker!

Meer info

Powerpeers is 100% dochter van N.V. Nuon Sales, dat 100% dochter is van N.V. Nuon Energy, dat weer 100% dochter is van Vattenfall AB Benelux Branch. De oprichters begonnen in 2014 een netwerk te bouwen waarmee alle (particuliere) opwekkers van duurzame energie zoals bijvoorbeeld eigenaren van zonnepanelen verbonden kunnen worden aan iedereen die groene stroom wil afnemen. Je kiest bij powerpeers zelf van welke opwekkers je groene stroom wilt afnemen. Alle windenergie, zonne-energie en waterenergie wordt in Nederland opgewekt. Je kunt zelf opgewekte stroom delen als je deze zelf op dat moment niet nodig hebt én tegelijk iemand anders van powerpeers op datzelfde moment wél energie nodig heeft. Powerpeers koppelt dit administratief aan elkaar en regelt de financiële verwerking.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van Powerpeers.
Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor een klein deel bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Voor energieleveranciers die veel (des)investeren in de energiemarkt is dit nog veel kleiner, soms maar 1%. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is.

 

Legenda