You are here

Qwint

Rapportcijfer

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. Qwint wordt in november 2019 beoordeeld met een 8,5. Hiermee behoort het bedrijf tot de meest duurzame energieleveranciers van Nederland..

2016 2017 2018 2019
4,3 4,6 8,4 8,5


Uit het rapport

De score van Quint ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 10. Dit cijfer is voor 79% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 stijgt dit deelcijfer met 1,6 punten. Dit komt omdat er 100% windenergie is ingekocht.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 2,8. Dit cijfer is voor 21% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 stijgt dit deelcijfer met 0,4 punten.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou Qwint ook de bijbehorende wind-GvO’s moeten kopen.

Meer info

Quint is een dochterbedrijf en de consumententak van DVEP, een energiebedrijf (producent en leverancier) uit Hengelo. In 2019 scoort DVEP een 3,5. Hiermee behoort dit bedrijf tot de grootste vervuilers onder de Nederlandse stroomleveranciers.

Stroometiket

Let op: Voor de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een 2.8 als beoordeling. Dit cijfer is voor 21% bepalend voor de eindscore. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is en hoe zij scoren op onze duurzaamheidsranking: een 8.4
Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda