You are here

Sepa Green

Rapportcijfer

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Sepa Green wordt in 2017 beoordeeld met een 5,4 en hoort dus - anders dan de naam doet vermoeden -  niet bij de écht groene stroomleveranciers.

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaalt door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend is voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. Sepa Green levert in 2016 voor 75% elektriciteit uit windenergie, waar dit in 2015 nog een groot deel waterkracht was. Het bedrijf scoort voor het onderdeel levering daarom een 8,8. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden."

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda