You are here

Total Gas & Power

Cijfer stroomranking

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Total Gas & Power wordt in 2019 voor het eerst beoordeeld en scoort een 5,2. Hiermee behoort het bedrijf tot de meest vervuilende stroomleveranciers van Nederland.

Cijfers door de jaren heen:

2018 2019
3 5,2

Uit het rapport

Total Gas en Power levert uitsluitend stroom en gas aan zakelijke klanten. De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Voor de investeringen krijgt Total Gas & Power het cijfer 9,9. Dit cijfer is voor 33% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 50% bepalend voor de eindscore. •
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 3,5. Dit cijfer is voor 17% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 daalt dit deelcijfer met 0,5 punten.

De score in het bedrijfsonderdeel inkoop is dus doorslaggevend voor de eindscore van dit bedrijf. De Nederlandse handelsmix - waar dit bedrijf voor de inkoop sterk op leunt - wordt als niet duurzaam beoordeeld.Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf.
Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor een klein deel bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Voor energieleveranciers die veel (des)investeren in de energiemarkt is dit nog veel kleiner, soms maar 1%. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is.

Legenda