You are here

Vattenfall (Nuon) zakelijk

Vattenfall (voorheen Nuon) bedient zowel de particuliere als ook de zakelijke markt onder dezelfde merknaam. Het bedrijf heeft voor de zakelijke tak wel een aparte entiteit waaronder uitsluitend zakelijke activiteiten zijn georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een eigen stroometiket dat aanzienlijk kan afwijken van het etiket voor de consumententak. Bekijk hier de score voor de particulieretak van Vattenfall.

Cijfer stroomranking

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. De eindscore van Vattenfall (zakelijk) in 2019 is 5,9.

2018 2019
5,7 5,9

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:
• Vattenfall wordt beoordeeld aan de hand van het investeringscijfer van het moederbedrijf, het concern Vattenfall. Voor het onderdeel ‘investeringen’ scoort Vattenfall het cijfer 9,7. Dit cijfer is voor 32% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 stijgt dit deelcijfer met 1,4 punten. Dit is vooral door nieuwe investering in windenergie.
• Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 4,3. Dit cijfer is voor 51% bepalend voor de eindscore. Dit cijfer veranderde niet ten opzichte van 2018.
• Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 3,9. Dit cijfer is voor 17% bepalend voor de eindscore.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: er zou meer duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Stroometiket

Let op: Op het stroometikel is alleen te zien wat er geleverd is. Hiervoor krijgt de leverancier een 3,9 als beoordeling. Dit cijfer is voor 17% bepalend voor de eindscore. Het stroometiket geeft dus soms een vertekend beeld van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is en hoe zij scoren op onze duurzaamheidsranking. Hieronder vindt je het actuele stroometiket van Anode zakelijk.

Legenda