You are here

Welke energieleveranciers voor zakelijke klanten zijn het meest groen en duurzaam?

WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van alle stroomleveranciers in Nederland. Zijn energieleveranciers echt zo groen als zij zich voordoen? Wij zochten het uit.

Het nieuwste onderzoek is gepubliceerd op 7 november 2019. Hieruit volgt onderstaande ranking van duurzame energieleveranciers voor (groot)zakelijke verbruikers. ZZP'ers en kleine bedrijven verwijzen we graag naar de ranking voor consumenten. Zij kunnen gemakkelijk overstappen naar een duurzame energieleverancier via de WISE groene energievergelijker.

WISE geeft bedrijven en instellingen ook advies bij hun stroominkoop. Wij formuleerden drie manieren waarop u met uw stroominkoop kunt bijdragen aan een beter milieu en de verduurzaming van de energievoorziening.

Ranking duurzaamheid stroomleveranciers 2019 voor (groot)zakelijke verbruikers

Meest duurzame stroomleveranciers van 2019 voor de zakelijke markt:

  1. Pure Energie, Energie VanOns
  2. Om | Nieuwe Energie, Powerpeers
  3. Greenchoice
  4. Qwint
  5. De Groene Stroomfabriek, HVC Energie

Onderzoek

Bovenstaande ranking is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door CE Delft in opdracht van WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond. Alle stroomleveranciers zijn voor duurzaamheid beoordeeld op drie bedrijfsonderdelen:

  • Wat voor investeringen en desinvesteringen in stroomopwekking doet het (moeder)bedrijf?
  • Wat voor stroom koopt het bedrijf in?
  • Wat voor stroom levert het bedrijf?

Wil je meer weten over het onderzoek? Hier vind je meer informatie: