You are here

Welke energiebedrijven zijn duurzaam, en wie zijn de grootste vervuilers?

WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van alle stroomleveranciers in Nederland. Zijn energieleveranciers echt zo groen als zij zich voordoen? Wij zochten het uit.

Binnenkort publiceren wij hier het onderzoek en de ranking van 2018. Het vorige onderzoek is gepubliceerd op 23 oktober 2017. Hieruit volgt de onderstaande ranking van de meest duurzame en meest vervuilende stroomleveranciers van 2017.

Wil je overstappen naar een echt duurzame energieleverancier? Bekijk dan de aanbiedingen in de WISE groene energievergelijker!

 

Ranking 2017

Top 5 meest duurzame stroomleveranciers van 2017 / 2018:

 1. Pure Energie, Qurrent, om
 2. Vandebron
 3. Powerpeers
 4. Huismerk Energie
 5. Greenchoice
   

Overstappen

Wil je ook dat jouw stroom is opgewekt op een schone en milieuvriendelijke manier? Stap dan over naar een duurzame energieleverancier! Je stoot dan veel minder CO2 uit en je weet zeker dat jouw geld niet naar vervuilende kolencentrales gaat. In de WISE groene energievergelijker vind je aanbiedingen van de meest duurzame energieleveranciers en kun je makkelijk overstappen.


 

Onderzoek

Bovenstaande ranking is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door CE Delft in opdracht van WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond. Alle stroomleveranciers zijn beoordeeld op vier bedrijfsonderdelen:

 • Investeringen en desinvesteringen in stroomopwekking
 • Eigen productie van stroom
 • Inkoopbeleid van stroom
 • Levering van stroom

Wil je meer weten over het onderzoek? Hier vind je meer informatie: