You are here

Eerdere acties rond Doel

Hieronder een (niet volledig) overzicht van acties en activiteiten die hebben plaatsgevonden, ter inspiratie

  • Op 20 januari 2015 ging Minister Schultz van Haegen, in Nederland verantwoordelijk voor nucleaire veiligheid, bij de centrales in Doel op bezoek. WISE organiseerde, samen met Belgische organisaties, een kleine protestactie.
  • Op 19 januari 2015 organiseerde WISE, samen met de Brabantse en Zeeuwse Milieufederaties en Benegora, in Bergen op Zoom een informatieavond voor iedereen die ongerust is, meer wil weten en in gesprek wil over mogelijkheden om Belgie er toe te bewegen de kerncentrales te sluiten. De avond was een groot succes; meer dan 150 mensen kwamen samen. Kijk hier voor een verslag, wat foto's, een overzicht van de media-aandacht en de presentaties van de sprekers.
  • Op 17 januari 2015 werd er in Antwerpen gedemonstreerd onder de noemer: Ons DOEL? Sluiten die boel! Zo'n 300 mensen verzamelden zich voor een levendige en strijdbare demonstratie. Er waren ongeveer 30 Nederlanders bij aanwezig. Kijk hier voor foto's van de demonstratie. 
  • Op 3 december hebben we, samen met de Belgische coalitie Stop Tihange/Doel 160.000 handtekeningen tegen het heropstarten van de wrakke en oude Belgische kerncentrales aangeboden bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, belast met de bescherming van de bevolking. Omdat ze er zo mooi uitzag in haar jasje vol buttons mocht een staflid van WISE mee naar binnen. Joris Creemers, adviseur nucleaire veiligheid namens Minister Jambon nam de handtekeningen aan maar had er verder geen boodschap aan; hij "volgde de wet en kon niet anders dan aannemen dat de reactoren veilig zijn als ze weer opgestart worden".
  •