You are here

Klimaatparade groot succes

Submitted by WISE on Mon, 30/11/2015 - 11:57

Met 7 zeer verschillende klups samen iets groots organiseren is altijd spannend. Maar het is gelukt!  De klimaatparade in Amsterdam was een groot succes; veel mensen (ruim 7000), een drie kilometer lange sliert van kleurige en strijdbare paradewagens en demonstranten door de stad en een prima sfeer.

En het ging goed samen; aandacht voor het probleem, de oplossingen, de internationale dimensie en de 'valse oplossingen' (opslag van CO2, schaliegas, kernenergie). Als WISE waren we goed zichtbaar met onze White Elephant Nelly, de bierfiets over de 'false solution' kernenergie en tal van anti-kernenergie vlaggen in de hele parade. Hieronder een foto-impressie en een video van de Klimaatparade. Op 3 december vertrekken we naar Parijs, voor nog een lange week vol actie en activiteiten met onze internationale coalitie Don't Nuke the Climate!

WISE directeur Peer de Rijk werd samen met Faiza Oulahsen van Greenpeace vóór begin van de Klimaatparade geïnterviewd voor het radioprogramma Vroege Vogels. Beluister hier het interessante gesprek: "Er is wat gaande..."