You are here

Essent

Er zijn nu 25 leveranciers die alleen nog maar groene stroom verkopen, zoals Greenchoice, Qurrent, Pure Energie en...

Het doel van de oprichting van innogy was om de toekomstgerichte, duurzame activiteiten van RWE onder te brengen in een nieuw vehikel en ze af te splitsen van het oude RWE dat achterblijft met de kolen- en kerncentrales.

Op 22 september maakte het bedrijf de half-jaarlijkse cijfers bekend. En die zijn niet best. De geldbuidel raakt leeg.

Grote demonstratie-optocht op zaterdag 18 juni: Groningen Fossielvrij! Kolencentrale Dicht!

Wordt het een algemene kolenexit en dus ook sluiting van de kolencentrale in de Eemshaven? Dit najaar zal minister Kamp hierover besluiten.


Foto: © PAX / Lize Kraan

Wat zijn bloedkolen?

In een grotendeels Europese markt worden de zogenaamde basislastcentrales steeds vaker uitgeschakeld of in elk geval pas laat in de zogenaamde merit order ingeschakeld.

(1) Hoe heeft de kerncentrale berekend wat de kosten voor ontmanteling zullen zijn, en (2) Hoe komen ze aan geld om die pot (reservering) te vullen, hoe wordt er omgegaan met dat geld, waar is het?

Het Belgische Federale Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) constateert dat er in Doel 3 geen 8.000, maar 13.047 scheurtjes zitten. Ook bij Tihange 2 is de schade groter: 3.149 scheurtjes en geen 2.000. Nog zorgwekkender is dat die scheurtjes groter kunnen worden.

WISE is niet uit op ruzie met collega-organisaties. Ook wijzen wij sponsoring niet principieel af, we krijgen inderdaad zelf geld van energiebedrijven.

Pages