You are here

Qwint

Rapportcijfer

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Qwint wordt in 2017 beoordeeld met een 4,6 en hoort dus bij de grootste vervuilers onder de stroomleveranciers.

Dit bedrijf werd in 2016 op duurzaamheid beoordeeld met een 4,3.

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaald door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. Qwint levert voor 61% elektriciteit uit fossiele en nucleaire bronnen, het merendeel van de groene stroom (37%) bestaat uit waterkracht. Het bedrijf scoort voor het onderdeel levering een 5,4. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score ook verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie in de leveringsmix op te nemen."

Meer info

Qwint is de consumententak van DVEP (De Vrije Energie Producent), een energiebedrijf (producent en leverancier) uit Hengelo.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda