You are here

NLE (Nederlandse Energie Maatschappij)

Rapportcijfers

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) werd in oktober 2017 op duurzaamheid beoordeeld met een 5,3. En dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2012 2013 2014 2015 2016 2017
4,5 4,6 4,5 4,5 4,4 5,3

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaald door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. Dat de score toch stijgt komt door een betere beoordeling van de levering. De NLE levert voor 92 % waterkracht en profiteert van een iets betere beoordeling van waterkracht die dit jaar in het onderzoek werd ingevoerd. De score voor levering is 8,2.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden."

Eigendomsverhoudingen

In 2018 is NLE overgenomen door de Nuts Groep, bekend onder de merknaam Budget Energie. Door het samengaan ontstaat naar eigen zeggen de vierde energieleverancier in Nederland met 600.000 klanten en een omzet van 700 miljoen euro.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda