You are here

Nuclear Monitor

De Nuclear Monitor is een uniek Engelstalig tijdschrift dat de wereldwijde antikernenergie-beweging voorziet van betrouwbare, bruikbare informatie over kernenergie.

Het blad verschijnt al ruim dertig jaar, 20 keer per jaar en schrijft vanuit een kritisch perspectief over kernenergie en het verzet er tegen. Tientallen lokale groepen uit de hele wereld voorzien ons van informatie, persberichten en actieverslagen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatie staat voorop. Ervaren medewerkers van ons netwerk en een full-time redacteur schrijven en onderzoeken. Daarbij maken we gebruik van een rijk archief en ruim 35 jaar ervaring met het schrijven over kernenergie. Bij elk artikel worden de gebruikte bronnen vermeld.

De Engelse versie van de Nuclear Monitor verschijnt op papier en als Pdf. Het blad wordt, twee maanden na verschijnen, integraal op deze website geplaatst. Om het meteen te ontvangen moet je je abonneren.

Tot 2002 heette het blad het WISE News Communique. In dat jaar zijn we intensief samen gaan werken met NIRS in Amerika en hebben we hun blad, de Nuclear Monitor, overgenomen. 

NIRS verstuurt het blad naar alle abonnee's in de Verenigde Staten en Canada, vanuit WISE International in Amsterdam wordt de rest van de wereld bereikt. De versie die NIRS verstuurt kan afwijken van de internationale versie omdat ze de mogelijkheid hebben meer Amerikaans nieuws toe te voegen.