You are here

Zienswijze ontwerp Nationale Programma Radioactief Afval

Van 30 september tot en met 10 november 2015 kan iedereen reageren op het ontwerp Nationale Programma Radioactief Afval. WISE is uiterst kritisch op het programma omdat het in feite alleen maar stelt dat we rustig meer dan 100 jaar kunnen wachten met het nemen van besluiten over definitieve berging. Ondertussen gaan we maar door met het produceren van steeds meer kernafval; de kerncentrale Borssele mag tot 2033 openblijven. Absurd. Het Nationale Programma kort samengevat: "Kop in het zand". Wij zeggen; stoppen met produceren, Borssele dicht. Als je toch doorgaat met het vergroten van het probleem moet je ook het lef hebben om met een voorstel voor eindberging te komen (techniek plus locatie).

We roepen iedereen op te reageren, met een 'zienswijze'. Een standaard voorbeeld staat hieronder. Deze kunt u direct ondertekenen en opsturen naar de overheid. U kunt ook de tekst aanpassen, argumenten toevoegen of de stijl wijzigen. Als u vragen heeft, meer informatie en argumenten zoekt of wilt overleggen over uw tekst, stuur dan een mailtje aan WISE.

Via dit formulier kunt u een zienswijze indienen bij minister Schulz van Infrastructuur & Milieu.

U kunt ook zelf een zienswijze richten aan:

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming
Postbus 16001
2500 BA Den Haag
Postbus.inspraakNP[@]anvs.nl

U kunt deze zienswijze desgewenst zelf aanpassen.

E-mail verificatie
Als u op 'submit' klikt, wordt er eerst een e-mail naar u gestuurd. Check uw mailbox en klik op de link. U komt dan automatisch terug op onze site en de inspraak wordt verstuurd naar de minister.

Privacy
Als u gebruik maakt van het formulier dan wordt uw e-mailadres door WISE opgeslagen. WISE gaat u vervolgens op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen rond kernafval. Mocht u dit niet willen, stuur dan een mail naar ons. Uw e-mailadres wordt nooit doorgegeven aan derden.

Informatie